Paula Brehm

Filmi kirjeldus:

Lühifilm on pärit filmikogumikust "Sajanditaguseid mõtteid Eesti elust ja riigist". Filmid on valminud 2018. aastal Väike-Maarja Gümnaasiumi 11. klassi õpilase Janelle Laukse loovtööna. Juhendajad Kristi Põdra ja Marju Metsman. Filmikogumik sisaldab viit eraldi vaadatavat lühifilmi, kus  poliitik Juhan Kukk, lubjatööstur Karl Kadak, lauljanna Paula Brehm, sportlane Georg Lurich ja multitalent Karl Krahe räägivad mina-vormis oma eluteest ning avaldavad arvamust, kuidas nad suhtuvad Eesti Vabariigi sündi ning edastavad tänapäeva eesti rahvale omapoolse mõttetera. Filme ilmestavad ajastutruud fotod, väljavõtted ajalehtedest ja dokumentidest ning muusika. Filmi kaudu tutvustab autor Väike-Maarja piirkonnaga seotud isikuid laiemale seltskonnale. Eelkõige on tegemist koolinoortele suunatud filmikogumikuga, mis illustreerib iseseisvumise teemat tuntud isikute kaudu.

Käesoleva töö autori eesmärk on välja tuua Paula Brehmi erilisus omaaegses muusikamaailmas. Ta ei põlanud ette kanda eesti rahvamuusikat ja oma maa heliloojate teoseid. Lisaks on Paula Brehmi kontsertaktiivsus muljetavaldav ka tänapäeva kontekstis. Tema mõtteteraks sobib „Eestlased on laulurahvas!“

Kooli nimi: Väike-Maarja Gümnaasium
Kooli aadress: Pikk 1, 46202 Väike-Maarja, Lääne-Virumaa
Juhendajate nimed:

Kristi Põdra

Marju Metsman

Autor(id):
Janelle Laukse

Režissöör(id):

Janelle Laukse

Kristi Põdra

Marju Metsman


Operaator(id):
Richard-Erich Trestip

Helikujundaja(d):
Gustav Aasumets

Monteerija(d):

Janelle Laukse

Kristi Põdra

Marju Metsman


Kunstnik(ud):

Janelle Laukse

Kristi Põdra

Marju Metsman


Muud abilised(id):

Näitlejad:

Paula Brehm: Liisa Siirak

Pianist: Pert-Erik Purge

Kõrvalosades:

Karli-Joosep Matrov

Indrek Niinemets

Kevin Tobreluts

Mark Vainomaa

Stsenarist:

Janelle Laukse

Kasutatud muusika:

Mart Saar "Hoia vahest aken lahti"

Karl August Hermann "Oh laula ja hõiska"