Karl Krahe

Filmi kirjeldus:

Lühifilm on pärit filmikogumikust "Sajanditaguseid mõtteid Eesti elust ja riigist". Filmid on valminud 2018. aastal Väike-Maarja Gümnaasiumi 11. klassi õpilase Janelle Laukse loovtööna. Juhendajad Kristi Põdra ja Marju Metsman. Filmikogumik sisaldab viit eraldi vaadatavat lühifilmi, kus  poliitik Juhan Kukk, lubjatööstur Karl Kadak, lauljanna Paula Brehm, sportlane Georg Lurich ja multitalent Karl Krahe räägivad mina-vormis oma eluteest ning avaldavad arvamust, kuidas nad suhtuvad Eesti Vabariigi sündi ning edastavad tänapäeva eesti rahvale omapoolse mõttetera. Filme ilmestavad ajastutruud fotod, väljavõtted ajalehtedest ja dokumentidest ning muusika. Filmi kaudu tutvustab autor Väike-Maarja piirkonnaga seotud isikuid laiemale seltskonnale. Eelkõige on tegemist koolinoortele suunatud filmikogumikuga, mis illustreerib iseseisvumise teemat tuntud isikute kaudu.

Karl Krahe isik on laiemale üldsusele vähetuntud isik isegi oma kodukohas.  Autori eesmärk on tutvustada multitalent Karl Krahet, tuues välja tema mitmekülgsuse. Kuna tegemist oli andeka inimesega, kes juba oma eluajal tunnetas, et ta ei sobitu ühiskonda, siis tema mõtteteraks võiks olla „Sind on Eestile vaja!“.

Kooli nimi: Väike-Maarja Gümnaasium
Kooli aadress: Pikk 1, 46202 Väike-Maarja, Lääne-Virumaa
Juhendajate nimed:

 • Kristi Põdra
 • Marju Metsman

Autor(id):
Janelle Laukse

Režissöör(id):

 • Janelle Laukse
 • Kristi Põdra
 • Marju Metsman

Operaator(id):
Richard-Erich Trestip

Helikujundaja(d):
Gustav Aasumets

Monteerija(d):
 • Janelle Laukse
 • Kristi Põdra
 • Marju Metsman

Kunstnik(ud):
 • Janelle Laukse
 • Kristi Põdra
 • Marju Metsman

Muud abilised(id):

Näitlejad:

 • Karl Krahe- Indrek Niinemets

Kõrvalosades:

 • Karli-Joosep Matrov
 • Pert-Erik Purge
 • Liisa Siirak
 • Kevin Tobreluts
 • Mark Vainomaa

Stsenarist:

Janelle Laukse

Kasutatud muusika:
Raimund Kull "Kodumaa"