Juhan Kukk

Filmi kirjeldus:

Lühifilm on pärit filmikogumikust "Sajanditaguseid mõtteid Eesti elust ja riigist". Filmid on valminud 2018. aastal Väike-Maarja Gümnaasiumi 11. klassi õpilase Janelle Laukse loovtööna. Juhendajad Kristi Põdra ja Marju Metsman. Filmikogumik sisaldab viit eraldi vaadatavat lühifilmi, kus  poliitik Juhan Kukk, lubjatööstur Karl Kadak, lauljanna Paula Brehm, sportlane Georg Lurich ja multitalent Karl Krahe räägivad mina-vormis oma eluteest ning avaldavad arvamust, kuidas nad suhtuvad Eesti Vabariigi sündi ning edastavad tänapäeva eesti rahvale omapoolse mõttetera. Filme ilmestavad ajastutruud fotod, väljavõtted ajalehtedest ja dokumentidest ning muusika. Filmi kaudu tutvustab autor siinse piirkonnaga seotud isikuid laiemale seltskonnale. Eelkõige on tegemist koolinoortele suunatud filmikogumikuga, mis illustreerib iseseisvumise teemat tuntud isikute kaudu.

Autor keskendus Juhan Kuke lapsepõlve, haridustee ja poliitikuks kujunemise uurimisele. Rõhutades Juhan Kuke seotust sünnikohaga ja haridustee algust Väike-Maarjast, kajastatakse põhjalikumalt tema panust omariikluse loomisse, eriti iseseisvusmanifesti sõnastamist. Juhan Kukk ei olnud mitte ainult sõnameister, vaid ka tegutseja. Siit sündis ka temapoolne mõttetera eesti rahvale – „Mõtestatud sõnu ja tegusid!“.

Kooli nimi: Väike-Maarja Gümnassium
Kooli aadress: Pikk 1, 46202 Väike-Maarja, Lääne-Virumaa
Juhendajate nimed:
Kristi Põdra ja Marju Metsman

Autor(id):
Janelle Laukse

Režissöör(id):
Janelle Laukse, Kristi Põdra ja Marju Metsman

Operaator(id):
Richard-Erich Trestip

Helikujundaja(d):
Gustav Aasumets

Monteerija(d):
Janelle Laukse, Kristi Põdra ja Marju Metsman

Kunstnik(ud):

Janelle Laukse, Kristi Põdra ja Marju Metsman


Muud abilised(id):

Näitlejad:

Juhan Kukk- Mark Vainomaa

Koolmeister- Kevin Tobreluts

Juhan Kuke hääl- Robert Põldmaa

Stsenarist- Janelle Laukse

Kasutatud muusika:
Aleksander Kunileid "Sind surmani"