“Sinimäed”

Filmi kirjeldus:

Juba põhikooli ajalootundidest on õpetatud, et Eesti osales teises maailmasõjas. Eestlasi on hukkunud nii saksa kui ka vene poolel. 1944. aastal peeti maha kõige verisemad ja ohvriterohkemad lahingud Eesti pinnal. Kui palju inimesi üldse teab midagi Eesti pinnal peetud lahingutest? Kui paljud neist on kuulnud üldse midagi Sinimägede lahingust?

Autorite uurimistöö teemaks on “Ajalooline lühifilm Sinimägede lahingutest”. Autorid otsustasid teha seda tööd kahekesi, sest üksi oleks see liiga mahukas. Nad leidsid, et kui nad kaks ühendavad oma kired, Allan Vooli foto- ja videograafia huvi ja Tanel-Kert Visnapuu ajaloohuvi, saavad koos valmis teha ühe väga tabava ja asjakohase lühifilmi. Autorid valisid selle teema just seepärast, et rääkida teistele Sinimägede lahingust, selle tähtsusest ja olemusest. See on ühtlasi ka autorite eesmärgiks. Hiljem võib autorite tööd kasutada ka õppematerjalina haridus- ja teadusasutustes.

Kooli nimi: Jõhvi Gümnaasium
Kooli aadress: Hariduse 5b, Jõhvi vald, Ida-Virumaa
Juhendajate nimed:
Saskia Sadrak 

Autor(id):

Allan Vool ja Tanel-Kert Visnapuu


Režissöör(id):

Allan Vool ja Tanel-Kert Visnapuu


Operaator(id):
Allan Vool
Helikujundaja(d):
Allan Vool
Monteerija(d):

Allan Vool ja Tanel-Kert Visnapuu


Kunstnik(ud):
Allan Vool
Muud abilised(id):
Vaivara Sinimägede sõjamuuseum, Taska Film, IVOL, Eesti Rahvusarhiiv.

Kasutatud muusika:

“Agnus Dei” - Cyrillus Kreek 

“Hällilaul” - August Sang/Lembit Peterson